ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ З ФОРМУВАННЯ ОБІЗНАНОСТІ АВІАЦІЙНИХ ФАХІВЦІВ РІЗНОМАНІТНИМ АКЦЕНТАМ АВІАЦІЙНОЇ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - КУЗЬМЕНКО, Світлана (Acta Paedagogica Volynienses, 2026)
Акценти в авіаційній англійській мові можуть варіюватися в залежності від регіону й національності пілотів та диспетчерів повітряного руху. Варто зазначити, що кожен акцент має свої особливості вимови, інтонації, лексичних виразів та граматики. Розуміння різних акцентів є важливим аспектом для ефективного спілкування в авіаційній галузі, тому, потрібно проаналізувати всі аспекти організації освітнього процесу з вивчення авіаційної англійської мови задля формування обізнаності авіаційних фахівців різноманітним акцентам. Під час організації освітнього процесу з формування обізнаності авіаційних фахівців різноманітним акцентам було створено науково-методичні рекомендації щодо організації викладання авіаційної англійської мови в університеті Повітряних Сил з урахуванням педагогічних технологій, спрямованих на формування обізнаності курсантів щодо різноманітних акцентів англійської мови при веденні радіообміну. Науково-методичні рекомендації допоможуть у створенні й налагодженні ефективного процесу викладання авіаційної англійської мови в аудиторії з урахуванням технологій, спрямованих на формування обізнаності майбутніх офіцерів Повітряних Сил щодо різноманітних акцентів англійської мови при веденні радіообміну. Зокрема головний акцент у навчанні потрібно зробити на мотивацію майбутніх фахівців авіаційної галузі до сталого професійного самовдосконалення, прослуховування радіостанцій радіообміну з різних країн, перегляду вебінарів, читання спеціалізованих статей та спілкування з реальними практикуючими спеціалістами авіаційної галузі. Справедливе й адекватне оцінювання опанованих навичок і знань курсантів також є суттєвим елементом й стимулом в освітньому процесі. Важливо враховувати потреби й рівень кожного майбутнього фахівця та, в разі потреби, застосовувати індивідуальний підхід.