АВТЕНТИЧНЕ НАУКОВО-ПОПУЛЯРНЕ ВIДЕО ЯК МОТИВАТОР ФОРМУВАННЯ ЛIНГВОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНЦIЇ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРIВ - Єфремова, Наталія; Шелудченко, Світлана (Актуальні питання іноземної філології, 2021)
У статті йдеться про методику навчання англiйської мови в умовах застосування автентичних вiдеофрагментiв у початковiй школі з огляду на необхiднiсть пiдвищення якостi оволодiння учнями лiнгвокультурною компетенцією. У лiнгвокультурній компетенцiї вбачають здатнiсть школярів використовувати у процесi комунiкацiї знання про культуру народу, втiлену в його нацiональнiй мовi, продуктивно взаємодiючи в умовах мiжнацiонального спiлкування. Визнано, що бенефіціарною ознакою методу із залученням відеофрагментів є забезпечення найточнiшого вiдображення мови в користуваннi, тому що вона вживається конкретними мовцями, будучи пов’язаною з певною мовною ситуацією завдяки інтенсифікації її комунiкативного спрямування низкою вiзуальних закодованих немовних характеристик. Використано автентичні відео та розроблено супровідну систему вправ. Проаналiзовано результати формування лiнгвокультурної компетенцiї пiд час урокiв англiйської мови, побудованих на вiдеофрагментах каналу Kids Educ. Практично доведено ефективнiсть залучення вiдеоматерiалiв за умови систематичного виконання завдань.