ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ РОДИННОГО ОТОЧЕННЯ НА ФОРМУВАННЯ ВЗАЄМИН У МОЛОДОМУ ШЛЮБІ - Федоренко, Раїса Петрівна (Психологічні студії, 2022)
Стаття присвячена особливостям впливу батьків і близьких родичів на взаємини молодого подружжя. Проаналізовано міжособистісні взаємини між поколіннями, а також особливості подружніх стосунків досліджуваних, які проживають разом з батьками. Отримані результати засвідчили, що молоде подружжя, яке проживає разом з батьками, гірше пристосовується одне до одного, тривалий термін є несамостійними, погано адаптованими до сімейного життя. Разом з тим, вивчено гендерний аспект незадоволеності шлюбом приймака/приймачки, які проживають разом з батьками свого шлюбного партнера. Результати дослідження можуть успішно використовуватися у практичній діяльності психолога з надання психологічної допомоги подружнім парам, в яких виявлені ті чи інші аспекти невдоволеності подружнім життям.