МБФ «СКАНДИНАВСЬКА ДИТЯЧА МІСІЯ» ТА ВОБФ «ДИТЯЧА МІСІЯ. УКРАЇНА»: БЛАГОДІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ, ПАРТНЕРСЬКА ВЗАЄМОДІЯ У РЕАЛІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЄКТІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/2786-9385/2023-1-5

Ключові слова:

благодійність, благодійна організація, благодійний фонд, соціальна робота, «третій сектор», громадянське суспільство, корупція, соціальні ініціативи

Анотація

Благодійна організація – юридична установа приватного права, установчі документи якої визначають благодійну діяльність в одній чи кількох сферах, передбачених Законами України «Про благодійництво та благодійні організації» і «Про підприємництво». Благодійна організація розробляє власну благодійну програму, яка є комплексом благодійних заходів, спрямованих на вирішення завдань, що відповідають стандартним цілям організації. Діяльність благодійних організацій проводиться на засадах самоврядування за участю волонтерів. МБФ «Скандинавська дитяча місія» був заснований у 1983 р. як християнська організація, що працює над покращенням життя всіх бідних і вразливих дітей у світі, забезпечує медичним обслуговуванням, освітою, предметами першої необхідності дітей із бідних країн та регіонів, сприяє соціальному, освітньому, медичному, культурному, християнському розвитку дітей із малозабезпечених сімей, що потребують підтримки та захисту. Фонд розпочав працювати в Україні з 1992 р. Головний офіс розташований у шведському місті Мальме. У 2008 р. місія була перереєстрована на ВОБФ «Дитяча місія. Україна» з головним офісом у місті Луцьк. Її діяльність поширюється на всю територію України та, зокрема, Волинської області. Головна мета діяльності Фонду – надання благодійної допомоги, оздоровлення дітей, організація благодійних заходів для мешканців Волині, соціальний патронаж осіб, які опинились у складних життєвих ситуаціях. Необхідним напрямом соціальної діяльності є постійна профілактична робота щодо боротьби з корупцією – однією з найбільших загроз національній безпеці України, подолання корупційних впливів на творчо обдаровану молодь нашої країни, розбудови громадянського суспільства. У спільній партнерській взаємодії з МБФ «Скандинавська дитяча місія» ВОБФ «Дитяча місія. Україна» вдалося запровадити безліч соціальних проєктів та ініціатив.

Посилання

Основи громадянського суспільства та політичних знань : навч. посіб. / В. Бортніков та ін. ; за заг. ред. проф. В. Бортнікова. Луцьк : Вежа-Друк, 2020. 456 с.

Рінкер Ф., Майєр Г. Біблейська енциклопедія Брокгауза. Християнська зоря, 2000. 1088 с. Barnmissionen with lord Children URL: https:// barnmissionen.se/en.

Тхор А. Створення благодійної організації. Київ, 2017

Про благодійну діяльність та благодійні організації : Закон України від 5 липня 2012 р. № 5073-VI. Вісник Законодавства України. № 42. URL: https://www.volynnes.com/news/socirty/aby-ochi-ditey-siaialy-v-lutsku-obhovoryly-25-richnu-diialnist-dytiachoyi-misiyi-ukraina/.

Волинь Post: Благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» звітував про роботу. URL: https://www.volynpost.com/news/99999-blagodijnyj-fond-dytiacha-misiia-ukraina-zvituvav-pro-robotu.

Теорія безпеки: курс лекцій : навч. посібник / О. Колб та ін. ; за заг. ред. О. Колба. Луцьк : Видавництво «Терен», 2021. 504 с.

Насібова О. Благодійність як джерело фінансових ресурсів соціального захисту населення. Ефективна економіка. № 10. DOI: 10.32702/2307-2015-2020.10.60.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-21

Номер

Розділ

Статті